OM OSS

Lång erfarenhet av att reparera luftkonditionering (AC)

Vi är specialister inom AC i fordon. Vårt AC Center reparerar, installerar och fyller AC-system i
personbilar, lastbilar och entreprenadmaskiner.

Bolaget bildades redan 1969, så för några år sen hade vi äran att fira vår 50-års dag. Sysselsättningen i början var stationär kyla, för att det var få bilar som hade luftkonditionering då. Vi byggde specialanpassade kylrum och stationära kylaggregat av olika storlekar. Våra tekniker åkte också runt och servade vitvaror, bland annat kyl- och frysskåp hos privatpersoner, för att det var ganska vanligt att reparera saker då.  Efter 90-talets början har vi så småningom gått över till mobilkyla och nu är det vår huvudmeny. Under tiden har vi varit med om olika svängningar i vår bransch och hunnit skaffa nödvändig erfarenhet för att kunna erbjuda tjänster för våra kunder på bästa sättet.

Air condition i bilar

Air condition i bilar är vanlig idag i nästan alla  personbilar, lastbilar och arbetsmaskiner och ger förare en behaglig klimatkomfort. Med en bra fungerande luftkonditionering blir man mindre trött, mer koncentrerat på körningen och trafiksäkerheten blir bättre i slutändan. Ac system är ganska komplicerat och består utav många komponenter och styrs oftast av dator i bilen. Det innehåller gas – köldmedia som kretsar runt i systemet och förbrukas inte. Systemet är teoretiskt slutet och behöver nästan inget underhåll. Köldmedia är inte miljövänlig och användning regleras av olika föreskrifter samt  EU Direktiv. Service och reparationer av ac-system får utövas endast av certifierade företag.  

Öppettider
Ring oss

Ring och boka tid

Besöksadress

Vargmötesvägen 20 186 30 Vallentuna

Vårt team

Det är oftast Micke som svarar i telefon och sitter i kundmottagningen. Beskriv problem med AC som du upplever och du  kan samtidigt  boka tid för felsökning eller AC – service. Du kan också kontakta oss via kontaktformulär – vi svarar snarast, men senast nästa vardag.

Micke

Ägare & reperatör

Larissa

Bokföring & administration

Peter

Reparatör

Georg

Reparatör

Anders

Reparatör

Tryggt och säkert!

Certifierade

Vi har certifikat kategori V för mobila anläggningar utfärdat av INCERT. Certifikatet är obligatorisk för arbete med AC-system. Kontrollorgan är kommunala miljökontor.

Avantia AC-Center​

AC-Specialisten ingår i den rikstäckande Avantia AC Center kedjan. Som kund till oss drar du nytta av våra samlade erfarenheter och stora databaser. Våra garantier gäller hos alla verkstäder tillhörande kedjan över hela landet.

Garanti

Efter genomförd reparation lämnas vanligtvis 2 års garanti på arbete och upp till 2 år på reservdelar. Vi följer MRF:s reparationsvillkor.

Ring oss
Skriv till oss