Våra tjänster

Felsökning och AC-service

Kyler din AC dåligt eller kanske inte alls?

Vi är specialister på AC och kan hjälpa dig!

Vår uppgift är att hitta orsaken till det och vi bokar därför felsökning. Under felsökningen kan du vara med, för att det tar oftast inte längre än 40 minuter, max en timme. Vid reparationsbehov  får man kostnadsförslag och vi bokar en annan tid och beställer reservdelar.

Kontakta oss så bokar vi in en tid för felsökning!

Felsökning

Pris: 850 kr

 Vi använder professionell diagnosutrustning och känsliga gasdetektorer. Efter felsökningen erbjuder vi
kostnadsförslag.

När man ringer till oss, då säger man ofta, att AC-systemet kyler dåligt eller inte alls. Vi måste hitta orsaken till det och vi bokar därför felsökning.  Under felsökningen kan du vara med, för att det tar oftast inte längre än 40 minuter, max en timme. Vid reparationsbehov  får man kostnadsförslag och vi bokar en annan tid och beställer reservdelar. 

Vad är AC-service och varför?

Pris: från 1 290 kr

Luftkonditionering i en bil kan tappa effekten efter 6 – 7 år (ibland tidigare) av olika anledningar, främst av naturligt läckage. AC system i bilar är inte helt hermetiskt och det kan även med åren uppstå vissa små läckor, som är svåra att se. Minskning av effekten är ibland knappt märkbar för ägare, men först efter Ac- service´n känner man stor skillnad. Ac- service består av tömning av befintlig gas (media, som vi kallar det) och påfyllning med ny media med rätt mängd. Vi ersätter samtidigt lite kompressorolja, som följer ut med tömningen (ca 20 – 30%) och tillsätter spårvätska som underlättar detektering av eventuella läckage senare.

Vad kostar AC-service?

Priset på ac-service beror på mängd gas som fylls i systemet och dess pris. En fast del av priset  är 850 kr plus  kostnad för material – gas, olja, spårmedel m.m. som kan variera. För närvarande erbjuder vi AC-service från 1290 kr.

Andra tjänster

Vi är specialister inom AC i fordon. Bolaget registrerades redan 1969. Vårt AC Center reparerar, installerar och fyller AC-system i personbilar, lastbilar och entreprenadmaskiner. Välkommen!

Reparationer

Reservdelar till de flesta AC system i bilar och entreprenadmaskiner. I vissa fall gäller vagn- eller maskinskadeförsäkring – kolla med ditt försäkringsbolag (rostskador ofta undantagna).

Luktsanering

Ibland klagar man på dålig lukt från AC-systemet. Orsaken är mögelsporer och vissa bakterier som trivs och förökas i fuktig miljö. Vid användande av ac kommer en stor mängd kondensvatten. När bilen står parkerad i värme, så gror dessa organismer i ventilationskanaler där fukt och värme utgör en bra miljö för dem. Vi erbjuder bland annat ozonering av ventilationssystemet. Enligt vår erfarenhet är det mest effektiv metod för att få bort odören. 

Eftermontering

Vi kan montera AC i husbilar och specialfordon. Om du saknar luftkonditionering i ditt fordon kan du prata med oss och vi hittar en bra, effektiv lösning just för dig. Många husbilsägare vill utöka sin klimatkomfort när man står t.ex. på  en camping och har tillgång till strömuttag. Observera dock, att eftermonteringar och nybyggnationer eller speciallösningar bokar vi helst under lågsäsong. 

Tillverkning av slangar

Vi kan tillverka vissa typer av slangar till AC-system i fordon.

Tryggt och säkert!

Certifierade

Vi har certifikat kategori V för mobila anläggningar utfärdat av INCERT. Certifikatet är obligatorisk för arbete med AC-system. Kontrollorgan är kommunala miljökontor.

Avantia AC-Center​

AC-Specialisten ingår i den rikstäckande Avantia AC Center kedjan. Som kund till oss drar du nytta av våra samlade erfarenheter och stora databaser. Våra garantier gäller hos alla verkstäder tillhörande kedjan över hela landet.

Garanti

Efter genomförd reparation lämnas vanligtvis 2 års garanti på arbete och upp till 2 år på reservdelar. Vi följer MRF:s reparationsvillkor.

Ring oss
Skriv till oss